Остава в сила позицията на руския президент Владимир Путин относно необходимостта

...
Остава в сила позицията на руския президент Владимир Путин относно необходимостта
Коментари Харесай

Путин ще вдига пенсиите

Остава в действие позицията на съветския президент Владимир Путин относно необходимостта от индексиране на пенсиите въз основа на действителната инфлация. Как ще стане това може да стане известно в близко бъдеще, сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Позицията на Путин по отношение на индексацията на пенсиите въз основа на действителната инфлация, несъмнено, остава в действие, остава настояща. Как ще стане това, надяваме се, ще стане известно в близко бъдеще ", сподели Песков пред кореспонденти.

На прессекретаря беше заложен въпрос по отношение на думите на президента, че държавното управление ще би трябвало да индексира пенсиите през 2022 година не по-ниско от инфлацията. Журналистът напомни, че индексацията е извършена от 1 януари на 5,9%, до момента в който съгласно оценки действителната инфлация може да надвиши 8%. 

Песков се съгласи, че действителната инфлация е доста по-висока.

Песков беше запитан дали президентът възнамерява да прави промени за спомагателна индексация на пенсиите или ще разпореди това на държавното управление.

По предварителни данни на Росстат инфлацията в Руската федерация през 2021 година се е ускорила до 8,39% след 4,9% през 2020 година и 3% през 2019 година

Предищният най-много на инфлацията беше през далечната 2015 година - 12,9%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР